Weer 14 dagen

De meeste kaarten met het huidige weer gebruiken een schatting van de snelheid en bewegingsrichting om het weer voor een korte periode te voorspellen – ervan uitgaande dat het weer zal bewegen zonder noemenswaardige veranderingen.

De onmiddellijke casting wordt gecombineerd met de nieuwste output met een hoog resolutiemodel om een gedetailleerde prognose te vormen tot zes uur. Deze prognose wordt elk uur bijgewerkt en ze voorspellen slechts één tot drie dagen vooruit.

De volgende voorspelling, die we de weersvoorspellingen voor de middellange afstand kunnen noemen, beslaat ongeveer drie tot tien dagen. De vooruitzichten voor de middellange termijn worden gedekt in de vijfdaagse locatie- en kaartgebaseerde prognoses, evenals de door de voorspeller geschreven prognoses.

Brede beschrijving en risicobeoordeling

De regionale 14-daagse voorspellingen geven een algemeen beeld van het weer per dag, met de belangrijkste geïdentificeerde regionale verschillen met een goede staat van dienst in het adviseren over elk significant risico op zwaar weer in deze periode. Dergelijke voorspellingen geven een brede beschrijving van het weer dat waarschijnlijk alle gebieden zal beïnvloeden, inclusief significante veranderingen in het soort weer. Het biedt ook een risicobeoordeling van zwaar weer, zoals zware regenval, zware stormen of een langere periode van hoge of lage temperaturen. Waarschijnlijk is het inclusief de uitgebreide weersvoorspellingen van 10 – 30 dagen. Met moderne technologie is het mogelijk om zulke uitgebreide weersvoorspellingen te hebben voor perioden tussen 10 en 30 dagen vooruit. Dit omvat het einde van de voorspelling van 6-15 dagen en het geheel van de tekstvoorspelling van 16-30 dagen. Want de voorspellers moeten het opnemen tegen de turbulente stromingen van de atmosfeer die op elkaar bouwen terwijl ze wolken creëren, stormen veroorzaken en koude fronten naar voren duwen.

Wat brengt de toekomst?

Als je op zoek bent naar een 14-daagse weersvoorspelling, dan zal de 6-15-daagse tekstvoorspelling een brede beschrijving geven van het weer dat je gebied waarschijnlijk zal beïnvloeden. De meeste voorspellers houden rekening met de output van een reeks weermodellen bij het schrijven van deze voorspellingen. Deze modellen omvatten die van de weersvoorspellingen en modellen van andere wereldwijde voorspellingscentra, zoals het Europees Centrum voor weersvoorspellingen op middellange afstand. vandaag de dag lopen de beste voorspellingen op tot 14 dagen met echte vaardigheid, waardoor meteorologen zich afvragen hoeveel verder ze nuttige voorspellingen kunnen pushen. Een nieuwe studie suggereert dat in veel regio’s van de wereld waar de meeste mensen wonen, de 14-daagse voorspelling op de middelste breedtegraden de beste is om te gebruiken.