Evenementen bieden een uitstekende kans om je merk te promoten en je boodschap over te brengen aan een gevarieerd publiek. Een effectieve manier om dit te doen is door papieren tasjes te bedrukken en ze als promotionele items op je evenement te gebruiken. Deze praktische gids biedt waardevolle inzichten en tips om je te helpen bij het plannen en bedrukken van papieren tasjes voor evenementen. 

Stap 1: doelstellingen en budget

Voordat je begint met het bedrukken van papieren tasjes, is het belangrijk dat je weet wat je doelstellingen zijn. Wat wil je bereiken met de tasjes? Wil je meer naamsbekendheid genereren, sponsors promoten, of deelnemers herinneren aan je evenement? Bepaal ook je budget, want dit kan invloed hebben op de oplage, ontwerp en de kwaliteit van de tasjes. 

Stap 2: ontwerpkeuzes

Het ontwerp van de tasjes is cruciaal voor de effectiviteit. Overweeg de volgende zaken:

  • Kleuren en logo’s: zorg ervoor dat het ontwerp aansluit bij de merkidentiteit en de thema’s van het evenement. 
  • Tekst en boodschap: kies woorden en zinnen die je boodschap helder overbrengen. 
  • Afbeeldingen en visuals: gebruik aantrekkelijke afbeeldingen die de aandacht trekken. 
  • Call-to-action: moedig mensen aan om actie te ondernemen, zoals het bezoeken van je website of het delen van foto’s op sociale media. 

Stap 3: kies het juiste type papieren tasjes

Er zijn verschillende soorten papieren tasjes die je kunt laten bedrukken. Denk aan draagtassen, geschenktasjes of lunchzakjes. Kies het type tas dat het beste past bij je evenement en doelstellingen. 

Stap 4: bedrukkingsmethode

Overweeg welke bedrukkingsmethode het beste bij je ontwerp en budget past. Opties kunnen zijn; zeefdruk, digitale druk en offsetdruk. Elke methode heeft zijn eigen voordelen en beperkingen, dus doe wat onderzoek om de juiste keuze te maken. 

Stap 5: bestel en distribueer

Zodra je ontwerp en bedrukkingsmethode zijn vastgesteld, plaats je je bestelling bij een betrouwbare drukkerij. Denk bijvoorbeeld aan Rotim Verpakkingen. Daar kun je verschillende papieren tassen bedrukken via een digitale druk. De levertijd van de bedrukte tasjes is afhankelijk van de soort tasjes en opdruk die je wilt laten bedrukken. Zorg er dus voor dat je genoeg tijd hebt voor productie en levering voor het evenement. 

Stap 6: meet het succes

Evalueer achteraf het succes van je bedrukte papieren tasjes. Meet hoeveel tasjes er zijn uitgedeeld, hoeveel mensen je website hebben bezocht of sociale media hebben gebruikt om over je evenement te praten. Deze gegevens kunnen je helpen bij het plannen van toekomstige evenementen. 

Het bedrukken van papieren tasjes voor evenementen is een krachtige manier om je boodschap te verspreiden en je merk te versterken. Volg deze praktische gids om ervoor te zorgen dat je tasjes effectief zijn en je evenement tot een succes maken!