Mallorca is voor veel toeristen een populaire vakantiebestemming. In 2017 trok het eiland naar schatting ongeveer 13 miljoen toeristen! Dit populaire eiland is ook het grootste eiland van de Balearen, een groep Spaanse autonome eilanden. Zelf ook maar eens een kijkje nemen op dit prachtige eiland? Wij vertellen je waar je dan absoluut even langs moet en wanneer je het beste kunt gaan!

Kathedraal La Seu

Met stip op nummer een van bezienswaardigheden staat Kathedraal La Seu. Dit bouwwerk is te vinden in de hoofdstand Palma de Mallorca en is absoluut een bezoekje waard.

De bouw van Kathedraal La Seu startte in de 13e eeuw, toen Jaume II aan de macht was. Het duurde maar liefst 300 jaar om de kathedraal te voltooien. Na een aardbeving onderging de kathedraal in de 19e eeuw een restauratie en in de 20e eeuw werd deze restauratie afgemaakt niemand minder dan Antoni Gaudí! Deze naam kan je onder andere bekend voorkomen van zijn werk aan de Sagrada Familia.

De Kathedraal is 44 meter hoog, 55 meter breed en een indrukwekkende 121 meter lang. Zelfs met de grote aantallen toeristen is er vast nog een plekje te vinden op één van de 11.000 (!) plaatsen.

Grotten van Hams

De grotten van Hams, ook wel de Cuevas del Hams, zijn te vinden in Porto Christo. Waar de grotten miljoenen jaren geleden nog ingesloten waren, zijn ze inmiddels toegankelijk geworden voor toeristen. Deze wereldberoemde grotten bestaan uit 15 gedeeltes en onder leiding van een gids kun je er 12 bekijken. Wat valt hier allemaal te zien? In de grot ligt de temperatuur lager dan erbuiten en dit resulteert in een eigen microklimaat met eigen unieke vegetatie. Ook is er in de ronde grot een botanische tuin vinden met verscheidende inheemse vogels. Verder bevatten de grotten een meer, dat ook wel bekend staat als de ‘Zee van Venetië’. Alsof dit nog niet bijzonder genoeg is, kun je hier genieten van een muziekconcert genaamd ‘Magisch Mozart’ dat opgedragen wordt door muzikanten op een roeiboot terwijl er een lichtshow afgebeeld wordt op de wanden van de rotsen.

Kasteel ‘Bellver’

Kasteel Bellver kent een ontzettend rijke en tumultueuze geschiedenis. Het kasteel werd rond het jaar 1300 gebouwd toen koning Jacobus de tweede aan de macht was. In negen jaar werd de bouw afgerond, dankzij een grote hoeveelheid mannen die in opdracht van de koning aan de bouw moesten werken. Tot het einde van de 14e eeuw deed het kasteel dienst als paleis van de koning, waarna het in een oorlog in handen van de vijand kwam. Toen het kasteel weer terug kwam in de handen van Mallorca, veranderde de functie van het kasteel aan het begin van de 18e eeuw en werd het een militaire gevangenis. Inmiddels doet het kasteel dienst als museum en dat is goed nieuws, want jij kunt het bezoeken! In het museum zijn verschillende tentoonstellingen te bezoeken, maar ook zijn delen van het kasteel in originele staat te bekijken zoals de voormalige keuken.

Wanneer naar Mallorca?

Goed, genoeg leuke bezienswaardigheden om te bezoeken op Mallorca, maar wanneer kan je dit eiland het best bezoeken?

Het eiland kent een Mediterraans klimaat en als je er zeker van wilt zijn dat je geen druppeltje regen tegenkomt dan zijn juli en augustus te beste maanden om het eiland te bezoeken. Het weer op Mallorca in juni en september is ook nog steeds erg plezierig, al is in september de kans op een regenbui wat groter. In augustus is het gemiddeld 29 graden en in januari is het gemiddeld 14 graden. Mocht je hoge temperaturen en massatoerisme willen vermijden, dan zijn de wintermaanden logischerwijs een betere optie.

Op Bestereistijd.nl zie je altijd precies wanneer je het perfecte weer hebt op je vakanties. Want van die regen in Nederland hebben we allemaal wel genoeg…